Podczas moich wakacji w Maroko zakochałam się w awokado. Wcześniej miałam mieszane uczucia - dobre, ale bez szału. Teraz bez awokado nie potrafię żyć. Awokado jest przepysznym, zdrowym owocem, który można jeść na każdy sposób: na słodko i na pikantnie.
Po wizycie w Maroko uważam, że połączeniu awokado z innymi owocami w napojach jest genialne.
1 dobrze dojrzałe awokado
250 ml mleka koziego (może być jogurt naturalny) 1-2 przejrzałe banany
Dodatki:
sok z pomarańczy lub pomarańcza z miąższem,
kaki, sok z ananasa, mandarynki, truskawki
Można mleka nie dodawać i zastąpić je sokiem.
Sposób przygotowania:
Składniki umyć, obrać i wrzucić do dzbanka. Wszystko razem zmiksować. Można dodać kostki lodu.
Uwaga: gdy awokado będzie za mało dojrzałe to po zmieleniu pozostaną kaszkowate grudki- niesmaczne.
Świetnie smakuje jako lody, zamrożone w foremkach do lodów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz