wtorek, 9 kwietnia 2013

SAŁATKA Z AWOKADO, MARCHEWKI I TUŃCZYKA

1 dojrzałe awokado
1 marchewka
1 puszka tuńczyka w oleju
sok z jednej limonki ( może być ocet jabłkowy)
oliwa z oliwek
drobno posiekany ząbek czosnku
sól, pieprz, bazylia, oregano, majeranek, rozmaryn do smaku ( można kupić od razu gotową mieszankę Vegeta do mozzarelli i pomidorów)

Sposób przygotowania:

Awokado myjemy i wydrążamy ze skorupki. Miąższ awokado kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z limonki lub octem jabłkowym. Marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce jarzyniarce dodajemy do niej awokado, tuńczyka i czosnek.
Przyprawiamy do smak i skrapiamy oliwą z oliwek.
Wymieszaną sałatkę przekładamy z powrotem do skorupek awokado i podajemy ze świeżym pieczywem.


Brak komentarzy: